Heb je autisme?

Vraag je je af of je autisme hebt of waarom je je soms anders voelt dan anderen? Autisme kan zich op veel verschillende manieren uiten, van sociale moeilijkheden tot unieke denkpatronen en interesses. Het herkennen van autisme bij jezelf kan een eerste stap zijn naar meer zelfinzicht en begrip.

Wil je meer weten? Doe onze autisme screening vragenlijst! Deze korte vragenlijst helpt je om een beter beeld te krijgen van je eigen gedrag en ervaringen. Start vandaag nog en ontdek of autisme bij jou een rol speelt.

Wat is autisme?

Autisme, of autismespectrumstoornis (ASS), is een neurodivergente ontwikkeling die invloed heeft op hoe iemand de wereld waarneemt, communiceert en omgaat met anderen. Mensen met autisme hebben vaak sterke, unieke interesses.

Hoewel autisme zich bij iedereen anders uit, kunnen kenmerken zoals moeite met sociale interactie, communicatie-uitdagingen, en gevoeligheid voor prikkels voorkomen. Hierdoor wordt de wereld anders ervaren.

Ontdek autisme evenementen.

Autisme-evenementen bieden een kans om te leren en bewustwording te vergroten. Denk aan lezingen van experts die dieper ingaan op autisme en actuele kennis delen, of aan theater- en kunstvoorstellingen die de ervaringen van mensen met autisme op een creatieve manier tot leven brengen.

Daarnaast zijn er workshops en trainingen waar deelnemers praktische vaardigheden kunnen leren voor betere communicatie en samenwerking voor een betere integratie in onze maatschappij waar sterktes omarmt worden.

Laatste blogberichten

Ontdek boeiende inzichten en verhalen uit onze nieuwste blogberichten!

Steun Autismebewustzijn vandaag!

Wereldwijd lijden miljoenen mensen aan autisme en het is van cruciaal belang om deze neurologische ontwikkelingsstoornis te begrijpen. Via onze non-profitorganisatie willen we het bewustzijn vergroten en gezinnen die met autisme te maken hebben essentiële hulpbronnen bieden. Doe met ons mee en stimuleer onderzoek, ondersteun programma’s en maatschappelijke betrokkenheid om een meer inclusieve samenleving te bevorderen. Elke bijdrage maakt een verschil in het leven van mensen met autisme, dus onderneem actie en help ons een betere toekomst te creëren.